maanantai 18. heinäkuuta 2011

Pönttöuunin asennus alko.


(Pönttöuunin asennuskuvia TÄÄLLÄ)

Katti on kotiutunu aika hyvin. Ei se ennää mukulaaka sillai pelkää. Tännään mukula syätti sille jukurttia ja silitteli samalla. Sillä on nykyään vintisä oma huane, siis kissalla. Siälä se riahuu ja makkaa sänkysä sitte ko se haluaa olla rauhasa mukulalta. Tosin tännään se on nukkunu melkein kaikki torkkuns tosa keittiön puusohvalla. Sillon ko päästin sen ekan kerran sinne vinttiin, rupes satamaan kaatamalla. Pellikatto kumisi ja katti säikähti. Vintistä alko kuulua vianoo naukumista ja menin kattomaan. Siälä se raukka kökötti keskellä lattiaa ja melkein hyppäs mun sylliin turvaan. Tiiä sitte miksei se tullu alas ko rupes pelottammaan, tai no, lapshan se viälä on.


Alko taas sormia syyhyttämmään, piti ommella vähä. Keskeneräsiä töitäki siälä vintisä olis, mut teki miäli tehrä mukulalle pari vaippaa. Saavat jäärä sen viimisiks vaipoiks, sais opetella käymään potulla. Jottain harjotushousuja vois kyl väsätä. Pari hantuukiaki tein, olin jo unohtanu sen oranssin pyyhkeen joka oli siälä yllätyspyykkikorisa.



Meillä on tuala autotallisa pönttöuunin osat. Täsä nyt jännätään löytyykö syämähuaneesa laminaatin alta muurinpeti vai täytyykö itte vahvistaa lattiaa jotenki. Laminaatit oli liimattu sen verran hyvin, että ne piti hajottaa. Tarttis varmaan sitte laittaa tilalle väliaikasesti joku muavimatto. Syämähuaneen ja olohuaneen lattia on sammaa tavaraa, välisä ko on vaan tommonen iso oviaukko. Mää haluaisin joskus laittaa niihin lattiaks lautaa. Tai ees muavimattoo, seki on parempi ko laminaatti. En tykkää semmosista mitkä esittää olevans jottain muuta ko mitä ne on. Tosin eteisen seinisä on jottain muavipintasta puujäljitelmää, mut se alkaa olla jo niin retroo että kelpaa mulle hyvinki. Alunperin piti laittaa vaan se pönttöuuni ja tällätä laminaatit takasin. Nyt me alettiin jo haaveilla uusista tapeteistaki tohon syämähuaneeseen. Ja jos ne tapetit laitetaan, ni miäs miätti että kai siinä sit samalla tarttis vettää jottain sähköputkiaki tonne seinään. Sillai se paisuu se remppa. Tännään on miähen eka lomapäivä. Toivon vaan ettei koko loma mee remontin keskellä, vaikka ei se varmaan miästä niin haittais, luultavasti vaan tykkäis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti